Famous places in India and World GK

Sometimes GK MCQ questions based exams may include one or two questions on some of the Famous places in India and world GK or sobriquets of places. I will be discussing here some of the famous and important places in world which are also important from examination point of view.

1.Which is known as Eternal city?

Ans: Rome

2. Which mountains are known as blue mountains?

Ans: Nilgiri hills, India

3. Which river is known as sorrow of Bengal?

Ans: Damodar

4. Which country is known as Hermit Kingdom?

Ans: Korea

5. Which city is known as Garden city of India?

Ans: Banglore

6. Which city is known as city of motor cars?

Ans: Detroit(USA)

7. Which country is known as cockpit of Europe?

Ans: Belgium

8. Which strait is known as key to the Mediterranean?

Ans: Gibraltar strait

9. Which city is known as Forbidden city?

Ans: Lhasa ( Tibet)

10. Which city is known as land of Midnight sun?

Ans: Norway

11. Which country is known as land of thousand elephants?

Ans: Laos

12. Which country is known as land of white elephants?

Ans: Thailand

13. Which country is known as playground of Europe?

Ans: Switzerland

14. Which is known as roof of the world?

Ans: Pamirs

15. Which country is known as gift of the Nile?

Ans: Egypt

16. Which is known as Emerald island?

Ans: Ireland

17. Which city is known as city of seven hills?

Ans: Rome

18. Which river is known as sorrow of China?

Ans: Hwang Ho

19. Which country is known as sugar bowl of the world?

Ans: Cuba

20. Which country is known as Holy land of the world?

Ans: Palestine

21. Which country is known as sick man of Europe?

Ans: Turkey

22. Which country is known as land of Thunder bolt?

Ans: Bhutan

If you have any comments or further suggestions to improve this website, please email me at

getcheap76@gmail.com

©2016 GkIndiaVideos.com Powered By Webarox Technologies